beats by dre cheap

RASTANAK MATURANATA

U ime Allaha Milostivog Samilosnog

 

Ne volimo rastanke, jer oni su bolni, ali ta bol nam pomaže da budemo jaki i ponosni!

Evo danas u ovom zlatnom treptaju vremena, trenutku za pažnju cijeloga svijeta, mi, koji smo bili slabi, sada smo mnogo jači i ponosniji, a tome nas je naučila naša druga majka, naša medresa. Da, dovoljno smo jaki da i ovaj rastanak podnesemo, ali mi nećemo i ne smijemo da se prepustimo moru zaborava i zaboravimo one koji ne žele da ih zaboravimo.

Medreso! Ne želimo da odemo, a da ti ne kažemo ono, što nas srce tjera da kažemo, a mi znamo, da ti želiš to da čuješ. Ne želimo da odemo od tebe najljepša naša, a da ti ne kažemo HVALA.

Medreso-Karađoz-begova, i ako odlazimo, mi te ne napuštamo, jer kako možemo da te napustimo kad si nas četiri godine grlila u svome toplom naručju, kad si nas podizala nakon naših padova i radovala se svakom našem uspjehu, kad si nas mudro savjetovala kao svoje najrođenije i kad si nas uvjek dočekivala raširenih ruku.

Jedna sam od mnogih koje danas ispraćaš. No, evo baš ovog trenutka ne mislim da sam za tebe bila kao drugi. Osjećam da si me gledala drugom sjajnim očima, da si me potajno mazila i pazila, potajno bodrila na svaki moj korak i na svaku moju riječ.

Sada ponosno puštaš moju ruku smatrajući da mogu sama dalje. Sigurna si da više nisam djete, da si od mene napravila čovjeka, a meni i ne treba više od toga, jer biti čovjek to je najteže, a ti si meni stavila krunu, da čovjek budem uvijek i svugdje. Hvala ti Bože Svemogući, hvala ti medreso, hvala ti Karađoz-beže, hvala vam moji profesori, moji roditelji, hvala vam dragi sugrađani, neka vas dragi Allah čuva!

Bosno moja divna mila...
http://zorlakizet.blogger.ba
28/05/2009 09:06