beats by dre cheap

GENERACIJSKI SASTANAK NAKON 25 GODINA

Za raliku od predhodnog posta u kome je opisan jedan rastanak, u ovom postu nekoliko rečenica o jednom lijepom sastanku.
Naime, 04. jula 2009. maturanti GHM 1984. upriličili su sastanak nakon punih 25 godina. Sastanak je započeo u amfiteatru FIN-a. Bilo je to jedno lijepo druženje i prisjećanje na školske dane. Bilo je lijepo vidjeti i naše profesore i odgajatelje. Od 57 maturanata na sastanku je bilo prisutno svega 28. Voljeli smo da nas je bilo više. Bilo je tu imama, profesora, magistara, doktora. Sjećanja su navirala. Razgovaralo se o svemu, o uspjesima i padovi, vrlinama i nestašlucima o trenutnim problemima i potrebama. Nakon podne namaza i ručka, druženje je nastavljeno u restoranu Gazine kunjinje a kasnije u ljetnoj bašti Kolobara.
I kao i uvjek, sve što je lijepo kratko traje. Ponovo svak na svoju stranu. Dogovorili smo se da na 30 godišnjicu napravimo drugi sastanak. Nadam se da će nas biti više. Teško je okupiti cijelu generaciju jer nas ima od Australije do Amerike.
Posebnu pažnju zavrijeđuje jedini šehid iz naše generacije rahmetli Ismet ef. Šljivo pred čiju plemenitu dušu proučismo hatmu i uputismo dovu Svemogućem da ga uzme u okrilje svoje neizmjerne milosti AMIN!!

Bosno moja divna mila...
http://zorlakizet.blogger.ba
07/08/2009 06:28